Волите своју децу

Већ данима покушавам да напишем нешто, али ми некако не иде. Све је  ту  на врх језика и -ништа. Да се човеку заврти у глави. Психологија на све стране, а тек нових грана- колико хоћете. Нисам баш сигурна ни да психолози знају колико их има!(I did this article helping by  Mr. Greg Prescott and his “ Business Ethics Topics For Research Paper „. Mr. Prescott helped me  with his philosophical approach to business ethics).

               Примењена психологија има рецепт за све- и замислите, случајно наиђох и на то како дете научити да чита, и при томе коју реченицу родитељ сме да изговори у тој ситуацији, а коју  не. Сачувај Боже! Замислите јадног родитеља, који је од силних проблема помешао реченице! Но нема везе, очас посла ће наћи читаве студије о двадесетак начина „како учити“. Питам се, по некада, да ли смо сви који смо се родили у време кад није било овог “ научног бума“ , неписмени. Можда и јесмо! На жалост, тада није било ни разних едукација које често личе на  дечју играоницу, далеко испод нивоа образовања које смо стекли, (а обавезно је или бар пожељно имати их). То што смo завршили неке факултете (и то у она боља времена када није било разних „Мегатрендова“ и сл.) не значи, изгледа, баш много. Е, господо, имате факултетску диплому, али нисте довољно едуковани.  Ништа старшно- скокните до неког сајта, ( кад завршите са „играоницом“) и тамо ћете наћи рецепт за све што вам затреба- у неколико тачака. 

                Молим вас- волите своју децу, упознајте их и дружите се с њима, посветите им време (није важно колико већ како) да осете да су вам најважнија на свету ,учите их да размишљају, да буду своји. Не бојте се, научиће да читају, али зато што су осетила то као нешто пожељно и нормално од вас и у вама и, што је још важније, научиће да мисле својом главом и неће гутати све што им се сервира.

578400_10150987510256511_1437050687_n

 

 

Пратите нас:

2 Responses to “Волите своју децу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *