И СВИ ЋУТЕ

 

           Овај блог није о нечему новом  дакле, проблем  је већ одавно постао хроничан. Међутим, повод за ово што говорим за мене је био и те како нов и одавно ме ништа није овако поразило, натерало  ме да се постидим над свим жалопојкама због недостатка новца и сличних томе свакодневних и свеопштих наших преокупација. (Mr. Prescott and his „Human Trafficking Essay Topics„, was my motivation for this article. Thank’s  a lot, Mr. Prescott!)

           Елем, неопходноим „реструктурирањем „ стана, испоставило се да се, одједном, појавила гомила непотребне гардеробе коју сам уредно сложила у кесу, са намером да је оставим испред куће, како се то овде иначе ради, не би ли неком била од користи. Мислећи о неком сиротом човеку коме ће то много значити, оставим кесу у току ноћи  јер сутрадан све, као чаролијом,  једноставно нестане. Нисам, међутим, очекивала да ћу ујутру, када сам кренула у куповину, испред куће видети комшију који је заронио у кесу, помно и ужурбано истражујући по гомили.  Преплави ме неки чудан стид када сам га препознала, схвативши да је он мене већ видео, па је вероватно закључио да је боље да „не вади главу из кесе“ како га не бих препознала. Ја сам, такође, инстинктивно применила соломонско решење и , наравно, правила се да га нисам препознала.  Продужих улицом не знајући више ни куда сам, ни зашто пошла. Комшију иначе познајем већ доста дуго, онако на „Добар дан“, не знам пуно о њему, али знам да у оваквој ситуацији није био раније. Кренувши низ улицу, осетила сам  да је и он у исти мах нестао, па се неприметно окренем и заиста, нема ни комшије ни кесе!

             Да ли је могуће да се тако брзо стрмоглављујемо , без обзира на то што нам је из године у годину, у ствари, све боље!? Сад ми је бар јасно како то никако нисам могла да схватим до сада. Е, сад има и друга старна-  врхунско лицемерје – захваљивање пензионерима што су добровољно помогли стабилизацију државе, само се не сећам да их је ико ишта питао. И сви ћуте!

 

Пратите нас:

2 Responses to “И СВИ ЋУТЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *